20:12 11.10.2019

Суд задовольнив клопотання представника адвоката Голованя про допити Труби і Портнова у справі про незаконний збір і використання інформації

2 хв читати
Суд задовольнив клопотання представника адвоката Голованя про допити Труби і Портнова у справі про незаконний збір і використання інформації

Адвокат народного депутата, п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань повідомив, що Шевченківський районний суд Києва задовольнив скаргу його представника - адвоката Івана Чорного - на бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань (ДБР), який не розглядає клопотання щодо кримінального провадження, в якому Головань вказаний як потерпілий.

"Сьогодні Шевченківський суд задовольнив скаргу представника потерпілого та зобов'язав розглянути клопотання", - написав Головань у п'ятницю в своєму блозі в інтернет-виданні "Українська правда" і прикріпив копію ухвали суду.

Він пояснив, що мова йде про кримінальне провадження, зареєстроване Генеральною прокуратурою за фактом вчинення слідчими ДБР незаконного збирання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу, а також отримання з метою розголошення відомостей, що становлять комерційну та банківську таємницю.

За словами Голованя, його представник просив слідство допитати колишнього заступника глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова і допитати директора ДБР Романа Трубу. Також представник потерпілого просив про допит начальника третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олега Корецького та слідчих центрального апарату ДБР, які здійснюють досудове розслідування в певному кримінальному провадженні (№62019000000000713).

Крім того, адвокат клопотав про те, щоб слідство встановило засоби телефонного та електронного зв'язку, які використовують Портнов, Труба, слідчі центрального апарату ДБР, і здійснити дії, спрямовані на відшукання випадків спілкування цих осіб між собою; звернутися в порядку, визначеному законом, до слідчого судді з клопотанням про проведення комп'ютерно-технічної експертизи певних публікацій на телеграм-каналі "Portnov".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА