20:22 11.10.2019

Назарбаєв став художником

2 хв читати
Назарбаєв став художником

Перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що задоволений своїм графіком після відставки з поста глави держави: пише картини маслом, багато читає, але продовжує стежити за справами держави.

"Мріяв, нарешті, собою зайнятися, але не виходить. Я приймаю тих, хто проситься до мене, я зараз не викликаю. (...) Я керівник партії "Нур Отан", Асамблеї народу Казахстану і Ради безпеки. У неї багато всяких завдань. І, звичайно, не можу не брати участі на запрошення в різних міжнародних форумах", - сказав Назарбаєв в інтерв'ю держтелеканалу "Хабар", показаному в п'ятницю ввечері.

"Оскільки я голова Євразійського економічного союзу тепер мене обрали почесним головою тюркомовних держав в Баку. У понеділок відбудеться зустріч, я туди їду. На цих форумах вирішуються і питання Казахстану. Взаємовідносини, торгівля з різними країнами. Укладають угоди. Тобто, я в цих справах працюю на батьківщину, на країну", - додав він.

Назарбаєв також розповів, що у вільний час пише маслом пейзажі і планує виставляти свої картини в музеї.

"Кажуть треба 30 картин, щоб виставити. У мене вже 30 є. Малюю природу. Напевно, це не шедеври, але друзі і знайомі дуже просять", - сказав він.

Назарбаєв також поділився, що давно хотів навчитися грати на гітарі і повідомив, що зараз багато читає.

"Різна література, до якої раніше руки не доходили, політична і художня світова література. Книг у мене зібрано багато. Зараз перечитую Ремарка, дуже цікаві і життєві у нього твори. А коли в молодості читав, не звертав на це уваги. (.. .) Бальзака люблю читати, Толстого", - поділився Назарбаєв.

"Часу особистого, ледарства у мене немає. Є діти і внуки, більше хочу з ними бачитися. (...) Такий у мене графік, нормальний", - зазначив він.

"Повсякденності, яка є у президента, у мене немає. Спостерігаю за всіма справами, роботами, підказую, раджу, не просять радити - не раджу. Якщо бачу, що щось йде не так, не можу спокійно сидіти", - додав казахстанський лідер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА