07:10 12.10.2019

Екс-посол США в Україні розповіла про тиск з боку Трампа на держдеп для її звільнення

2 хв читати
Екс-посол США в Україні розповіла про тиск з боку Трампа на держдеп для її звільнення

Колишній посол США в Україні Мері Йованович в ході слухань в Конгресі заявила, що президент Дональд Трамп тиснув на держдепартамент, щоб домогтися її зміщення з посади, повідомляє Associated Press з посиланням на заяву екс-посла.

Йованович заявила конгресменам у палаті представників США, що її несподівано відкликали в травні 2019 року і що їй сказали, що президент втратив до неї довіру.

Крім того, за її словами, їй розповіли, що "проти неї велася цілеспрямована кампанія" і що Трамп протягом майже року тиснув на офіційних осіб, щоб домогтися зміщення її з посади. У Associated Press є у розпорядженні текст заяви Йованович, яку вона зачитала на початку слухань.

"Хоча я розумію, що я служила за волею президента, я, незважаючи на це, не могла повірити в те, що уряд США може прийняти рішення про відкликання посла на підставі, наскільки мені відомо, голослівних і помилкових заяв людей із мотивами, що викликають питання", - наголошується в її заяві.

Йованович виступає в п'ятницю перед трьома комітетами палати представників США: у закордонних справах, розвідці і з нагляду.

Слухання відбуваються за зачиненими дверима. Йованович, яку в травні 2019 року відправили у відставку, повинна розповісти, як Вашингтон взаємодіяв з Києвом з розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера.

Раніше агентство Associated Press повідомило з посиланням на дипджерела, що Йованович була відсторонена від посади після того, як закликала особистого адвоката президента США Руді Джуліані передати запит українським чиновникам стосовно проведення розслідувань офіційними каналами.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ, які посилаються на інформатора, про те, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той почав розслідування щодо одного з основних кандидатів в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА