09:00 12.10.2019

Джонсон проситиме парламент підтримати будь-яку угоду з ЄС

1 хв читати
Джонсон проситиме парламент підтримати будь-яку угоду з ЄС

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернеться до парламентаріїв з проханням підтримати будь-яку угоду щодо Brexit протягом 24 годин після саміту ЄС або зажадати чергової відстрочки, пише газета The Times.

За її даними, Джонсон проведе голосування з угоди в суботу, 18 жовтня, відразу після майбутнього 17-18 жовтня саміту в Брюсселі, а свою пропозицію він має намір озвучити вже сьогодні. Видання зазначає, що британський парламент не засідав щосуботи вже майже 40 років.

Востаннє дата виходу Великої Британії з ЄС була перенесена на 31 жовтня. Джонсон наполягає на цій даті і каже, що волів би чергову відстрочку Brexit без угоди. Парламент заборонив йому погоджуватися на такий варіант.

Одним з головних питань, за яким не можуть домовитися сторони, є питання ірландського кордону. Минулого тижня Джонсон представив свої пропозиції, покликані замінити "страхувальний план", або "бекстоп", узгоджений з ЄС попереднім британським прем'єром Терезою Мей. Однак його пропозиції з ірландського кордону не влаштували Європарламент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА