19:07 12.10.2019

Генсек ЛАД закликав Туреччину припинити операцію на півночі Сирії

2 хв читати
Генсек ЛАД закликав Туреччину припинити операцію на півночі Сирії

Генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Ахмед Абуль Гейт в суботу звернувся до Анкари із закликом згорнути операцію "Джерело миру" і вивести війська з сирійської території, передає агентство Associated Press (AP).

Такі заяви Ахмеда Абуль Гейта прозвучали на екстреному саміті ЛАД, зібраному за ініціативою Єгипту в зв'язку з початком Туреччиною операції.

Генсек ЛАД підкреслив, що операція Туреччини в Сирії вже привела до того, що мирне населення покинуло свої будинки, і вказав на небезпеку того, що дії Туреччини можуть поставити під загрозу попередні досягнення в боротьбі проти терористичного угрупування ІД.

За даними AP, раніше в суботу глава МЗС Єгипту Самех Шукрі провів зустріч з представником сирійських курдів. Після цього міністр заявив, що він підтримує опір, який чинить курдське ополчення в Сирії операції Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІД в прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону. Туреччина вважає терористами курдські Загони народної самооборони (YPG) через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", яка внесена Анкарою до списку терористичних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА