20:18 13.10.2019

Зеленський закликав правоохоронців гарантувати безпеку проведення акцій 14 жовтня, учасників - не створювати картинку російському ТБ

2 хв читати
Зеленський закликав правоохоронців гарантувати безпеку проведення акцій 14 жовтня, учасників - не створювати картинку російському ТБ

Президент України Володимир Зеленський закликав 14 жовтня правоохоронців гарантувати безпеку проведення акцій, поважати конституційне право громадян на мирний протест, учасників акцій протесту - не піддаватися на провокації і не створювати картинку для російського телебачення.

"Завтра ми з вами відзначатимемо День захисника України ... Цього дня в столиці та інших містах України відбудуться акції і віче. Щодо цього я хочу сказати кілька речей. Перше. Я закликаю кожного представника сил правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест. Гарантувати їхню безпеку. Завтра ви повинні показати, що ви - сили правопорядку демократичного, європейського зразка. Друге. Звертаюся до всіх, хто братиме участь в акціях. Чую і дослухаюся до вашої думки. Україна - вільна і демократична держава, де кожен має право бути почутим", - йдеться у зверненні глави держави на його сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Президент додав, що "14 жовтня в столиці буде багато ветеранів і добровольців. Розумію ваш острах щодо подальшого врегулювання ситуації на Донбасі. Ви абсолютно справедливо не хочете, щоб те, за що ви воювали, виявилося марним. І не допустите, щоб пам'ять про загиблих бойових побратимів і сестер було зраджено. Обіцяю вам як Президент України і Верховний Головнокомандувач Збройних сил, що і я ніколи цього не допущу".

Зеленський нагадав, що 20 травня в День присяги пообіцяв боронити суверенітет і незалежність України і не зрадити цій клятві.

"Вірю, що в цей день гарячі серця не затьмарять здорового глузду. Прошу вас - будьте розсудливими, дійте відповідально, в рамках закону і громадського порядку. І, будь ласка, не піддавайтеся на провокації тих, хто дуже хоче створити красномовну картинку для російського телебачення. завтра - наше українське національне свято. Давайте цього дня не робити своїми ж руками подарунків для наших недругів. Вони мріють побачити в наших лавах розбрат, чвари і хаос. І дуже бояться, що українці будуть єдиними і згуртованими", - заявив глава держави.

"Тож на заздрість всім доведемо, що ми, українці, - вільний, цивілізований, а головне - мудрий народ. Пам'ятайте про це", - резюмував президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА