14:31 14.10.2019

Нобеля з економіки отримають фахівці з Індії, США та Франції за дослідження способів боротьби проти убогості

2 хв читати
Нобеля з економіки отримають фахівці з Індії, США та Франції за дослідження способів боротьби проти убогості

Лауреатами премії з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля в 2019 році стали Майкл Креймер із США, Абіджіт Банерджі з Індії та Естер Дюфло з Франції, оголосили в понеділок у Шведській королівській академії наук.

Ці три економісти стали лауреатами премії за "їхній експериментальний підхід до полегшення глобальної убогості", повідомили в академії наук.

Лауреати представили новий підхід до того, як отримати відповіді на питання про те, як краще боротися з бідністю, пояснили в академії.

Дослідження Банерджі, Креймера і Дюфло, зокрема, дали змогу поліпшити програми освіти для понад 5 млн дітей в Індії, а також посприяли наданню субсидій на профілактичну медичну допомогу у багатьох країнах, йдеться в прес-релізі Нобелівського комітету.

Дюфло, що народилася в 1972 році, стала наймолодшим в історії лауреатом премії з економіки, а також - лише другою жінкою, якій присуджено цю премію. У 2009 році першої жінкою-лауреатом премії з економіки стала Елінор Остром.

У 2018 році лауреатами премії стали американські економісти Вільям Нордхаус і Пол Ромер. Тоді премію економістам присудили за "інтеграцію інновації та впливу клімату з економічним зростанням".

Премію шведського національного банку з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля, яку неофіційно називають Нобелівською премією з економіки, вручають з 1969 року. Премію заснував Банк Швеції до свого 300-річного ювілею, вона не є однією з премій, на які передбачав виділення коштів Нобель. Незважаючи на це лауреатів премії з економіки оголошують разом із лауреатами премії з фізиці, хімії, медицині, літературі та миру. Оголошення лауреатів премії з економіки завершує нобелівський тиждень.

У період із 1969 до 2018 року премію було вручено 50 разів, її отримала загалом 81 людина.

Розмір премії в 2019 році становить 9 млн шведських крон (близько $1 млн), її розділять у рівних частинах між лауреатами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА