16:41 14.10.2019

У центрі Києва відбувається марш ветеранів АТО "Ні капітуляції!"

2 хв читати
У центрі Києва відбувається марш ветеранів АТО "Ні капітуляції!"

Марш, організований ветеранськими та націоналістичними силами під гаслом "Ні капітуляції!", стартував у понеділок увечері в центрі Києва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції беруть участь близько 5 тисяч людей. Учасники акції тримають у руках українські прапори та прапори ветеранських організацій. Політичної символіки згідно з попередньою домовленістю на заході немає. Більшість учасників маршу одягнена в камуфляжний одяг.

Марш супроводжують правоохоронці, зокрема поліція діалогу. Також уздовж маршруту маршу вишикувалися перехожі та сторонні спостерігачі, які скандують "Дякуємо" та різні вітальні гасла.

Колона прямує від парку бульваром Шевченка і вулицею Хрещатик до майдану Незалежності, де відбудеться віче, а потім, зі слів організаторів, учасники акції перемістяться в урядовий квартал і проведуть там певний перформанс.

"Ми зі зброєю в руках відстояли право на власну державу. 13 тисяч життів - ціна, яку ми заплатили за незалежність. Нас продовжують вбивати на фронті, незважаючи на фейкові "перемир'я", декларовані політиками. Ми, ветерани, як ніхто хочемо миру. Але те, що пропонує президент, - не довгоочікуваний мир, а здача України на умовах (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна. Влада стріляє нам у спину, штовхаючи країну до капітуляції. Це - зрада власного народу", - йдеться в заяві організаторів акції.

Учасники маршу також висувають президенту України Володимиру Зеленському вимоги: заборонити впровадження особливого статусу для ОРДЛО або будь-яких інших регіонів України; заборонити амністію для бойовиків так званих ДНР і ЛНР; заборонити відведення українських військ від лінії розмежування сторін на Донбасі; заборонити утворення будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема "народних міліцій" на території ОРДЛО; заборонити проведення виборів до будь-яких органів влади або самоврядування на території ОРДЛО до отримання Україною повного контролю на всьому кордоні з Російською Федерацією; вийти з "мінського формату" та ініціювати "будапештський формат" переговорів.

Марш проти капітуляції організували партії "Національний корпус" та "Правий сектор".

У марші також беруть участь представники різних організацій, як-от: ТОВ "Демократична сокира"; "Ветеранське братерство"; Херсонська обласна асоціація об'єднань ветеранів учасників бойових дій на сході України; Всеукраїнська спілка воїнів АТО (Дніпро); ГО "Асоціація учасників та інвалідів АТО" (Миколаїв); ГО "Спілка інвалідів війни та ветеранів АТО Хмельниччини"; Спілка ветеранів АТО (м. Бердянськ); ГО "Сармат" (м. Бердянськ), ГО "Спілка ВДВ і військового спецпризначення" (Черкаси); ГС Ветеранів російсько-української війни Житомирщини; ГС "Об'єднання учасників АТО Тернопілля" (Тернопіль); Ліга ветеранів АТО та бойових дій "Карпатська земля"; "Традиція і порядок"; ГО "Спілка ветеранів АТО" (Харків); Запорізька обласна рада АТО; Товариство учасників АТО Одещини (Одеса); Відокремлений підрозділ у Полтавській області "Побратими України" (Полтава); Українське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області (Новойдар).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА