07:29 15.10.2019

Укладення угоди щодо Brexit вимагає більше часу

2 хв читати
Укладення угоди щодо Brexit вимагає більше часу

Лідери ЄС повідомили прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону, що ймовірності укласти угоду щодо Brexit до саміту Євросоюзу немає, повідомило в понеділок британське видання Independent.

Прем'єр-міністр Фінляндії Антті Рінне, країна якого головує в ЄС, заявив, що "немає практичного або законного шляху" укласти угоду до саміту, який відбудеться в четвер, додавши, що "потрібно більше часу".

Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель, який стане главою зовнішньополітичного відомства ЄС, заявив, що може виникнути необхідність "зупинитися і поспостерігати", також підкресливши, що ЄС "потрібно більше часу".

Заступник прем'єр-міністра Ірландії Саймон Ковно зі свого боку припустив, що переговори з Brexit "можливо, потрібно перенести на наступний тиждень", зазначивши, що саміт є "потенційною можливістю для укладення угоди (щодо Brexit - ІФ)".

Раніше в понеділок повідомлялося, що королева Великої Британії Єлизавета II в промові перед британським парламентом назвала пріоритетом чинного британського уряду вихід з ЄС 31 жовтня.

Минулого тижня повідомлялося, що голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що угоди щодо Brexit все ще може бути досягнуто.

Зі свого боку координатор ЄС з Brexit Мішель Барньє обговорив перспективи можливої угоди з міністром Великої Британії у справах Brexit Стівеном Барклі, зазначивши, то зустріч була "конструктивною".

Вихід Великої Британії з ЄС намічений на 31 жовтня 2019 року. Британський парламент прийняв закон, згідно з яким прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, якщо до 19 жовтня не вдасться ухвалити угоду щодо Brexit з ЄС, повинен буде попросити у Брюсселя тримісячну відстрочку. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре в стічній канаві", ніж проситиме про подібні речі ЄС.

Водночас, в ході одного з судових розглядів позивач, який виступав проти британського уряду, представив урядовий документ, в якому йдеться про те, що Джонсон все ж попросить ЄС про відстрочку, якщо не зможе досягти угоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА