Події

Спецпредставник ОБСЄ скаржиться на різке зростання кількості порушень перемир'я на Донбасі

Кількість порушень перемир'я на Донбасі різко зросла, заявив спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Зайдік.

"На жаль, не можу позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню. Кількість порушень різко зросла", - сказав Зайдік у вівторок журналістам у Мінську.

Спецпредставник ОБСЄ закликав сторони конфлікту, "усвідомлюючи політичну і гуманітарну відповідальність перед цивільним населенням, зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я".

Крім того, Зайдік повідомив, що на засіданні контактної групи у вівторок сторони продовжили дискусію щодо обміну утримуваними особами, правових аспектів особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, зокрема з урахуванням процесу децентралізації в Україні. "Обговорювалися також питання амністії та модальності місцевих виборів в ОРДО і ОРЛО", - додав Зайдік.

На запитання про можливість внесення змін до узгодженої раніше "формули Штайнмаєра" спецпредставник ОБСЄ сказав: "Ні".

Він не зміг прокоментувати ініціативи окремих українських політиків про внесення змін до формули з мотивуванням про невідповідність українським інтересам.

"Це запитання до контактної групи не дійшло і на неї не виносилося. Нічого сказати не можу", - сказав Зайдік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ