19:09 15.10.2019

Київ наполягає на першочерговості виконання безпекового блоку Мінських угод

2 хв читати
Київ наполягає на першочерговості виконання безпекового блоку Мінських угод

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську знову вказала на пріоритетність виконання безпекового блоку Мінських угод, а також на виконання політичного блоку питань під час реалізації низки умов.

"Виконання безпекового блоку питань Мінських угод є ключовим для повернення миру на Донбас", - написала прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook у вівторок за підсумками засідання ТКГ.

Крім того, українська сторона наголосила, що виконання політичного блоку питань Мінських угод можливе лише за умови виконання низки пунктів: розпуск квазіугруповань "Л/ДНР", повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ та військової техніки; розведення сил і засобів уздовж усієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством та Мінськими угодами.

У свою чергу гуманітарна підгрупа працює над звільненням утримуваних осіб. А в підгрупі з соціально-економічних питань українська сторона знову ставила питання відмови в ОРДЛО від рублевої зони і повернення української державної та приватної власності, зокрема відновлення сплати податків до українського держбюджету у чіткій відповідності до українського законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА