Події

Денісова просить міжнародну спільноту про підтримку і присутність на першому засіданні суду у справі "другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір"

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про порушення прав фігурантів справи так званої "другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір", які знаходяться в місцях неволі в РФ, і закликає міжнародну спільноту до участі в першому судовому засіданні, запланованому на 29 жовтня.

Денісова на своїй сторінці в Facebook повідомила, що у вівторок відбулася зустріч з родичами, адвокатами та правозахисниками так званої другої Бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір". Під час зустрічі стала відома інформація про фізичний і психологічний стан утримуваних громадян України.

"У зв'язку з цим, терміново звертаюся до уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової і голови ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова вжити термінових заходів для відновлення прав громадян України. Також звертаюся до міжнародного співтовариства з проханням надати підтримку і взяти участь представниками відповідних інститутів 29 жовтня 2019 року в першому судовому засіданні і наступних у справі "другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір", - зазначила український омбудсмен.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ