Події

Пенс і Помпео приїдуть до Туреччини у зв'язку з ситуацією в Сирії

Президент США Дональд Трамп у вівторок оголосив, що віце-президент Майк Пенс і держсекретар Майк Помпео в середу попрямують до Туреччини через обстановку в Сирії, повідомив у вівторок телеканал CBS.

Телеканал зазначає, що на віце-президента США і держсекретаря буде покладено завдання домагатися припинення вогню на півночі Сирії і досягти угоди між Туреччиною і курдськими силами.

Турецькі збройні сили 9 жовтня розпочали операцію на північному сході в Сирії, щоб витіснити з прикордонних районів бійців курдських воєнізованих формувань.

В кінці минулого тижня глава Пентагону Марк Еспер заявив, що президент США розпорядився відвести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами.

Потім Трамп підписав виконавчий указ, що вводить санкції відносно міністерства оборони і енергетики Туреччини. Крім того, в санкційні списки були включені міністр оборони Туреччини Хулуси Акар, глава МВС Сулейман Сойлу і міністр енергетики Фатіх Донмез.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ