23:23 15.10.2019

РБ ООН в середу проведе екстрену закриту зустріч щодо Сирії

2 хв читати

Рада Безпеки (РБ) ООН проведе екстрену закриту зустріч в зв'язку з військовою операцією Туреччини на північному сході Сирії за запитом п'яти європейських членів Ради, повідомило "Інтерфаксу" джерело в штаб-квартирі ООН.

За словами співрозмовника агентства, закриті консультації були призначені на ранок середи, 16 жовтня. Як повідомило джерело, запит на проведення закритих консультацій щодо ситуації в Сирії надійшов від п'яти європейських членів РБ - Франції, Великобританії, Німеччини, Польщі, Бельгії.

Голова СБ в жовтні, постпред ПАР при ООН Джеррі Метьюс Матджіла раніше підтвердив журналістам в ООН, що були запитані консультації на середу.

10 жовтня члени Ради вже збиралися за закритими дверима в зв'язку з діями в Туреччині, однак через розбіжності не змогли узгодити спільну заяву. Закрита зустріч відбулася також за ініціативою п'яти європейських членів Ради.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 9 жовтня повідомив про початок турецької військової операції "Джерело світу" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІГ в прикордонних районах на північному сході Сирії. В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону.

Влада багатьох країн критикують цю операцію, а США ввели в понеділок, 14 жовтня, санкції проти міністерств оборони і енергетики Туреччини, а також проти міністра оборони Туреччини Хулуси Анкара, глави МВС Сулеймана Сойлу і міністра енергетики Фатіха Донмеза.

В кінці минулого тижня стало відомо, що курдські формування досягли угоди з Дамаском, в результаті сирійські урядові війська висунулися на північ, щоб разом з курдами протистояти діям ЗС Туреччини.

У понеділок Ердоган заявив, що підтримувані Туреччиною сили в Сирії займуть сирійські міста Манбідж і Кобань, проте в той же день ввечері сирійське державне інформагентство SANA повідомило, що армія Сирії вступила в місто Манбідж на півночі провінції Алеппо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА