07:16 16.10.2019

Палата представників США проголосує за резолюцію проти рішення Трампа щодо Сирії в середу

2 хв читати
Палата представників США проголосує за резолюцію проти рішення Трампа щодо Сирії в середу

Палата представників Конгресу США проголосує в середу за резолюцію, яка засуджує рішення президента Дональда Трампа відкликати американські війська з північного сходу Сирії, повідомляє The Hill.

Прес-секретар спікера палати представників Ненсі Пелосі підтвердила, що спільна резолюція, яка формально виступає проти стратегії Трампа, буде представлена на засіданні нижньої палати Конгресу в середу.

Раніше Пелосі і лідер сенатської демократичної меншості Чарльз Шумер закликали республіканців підтримати резолюцію.

"В один голос ми закликаємо президента Трампа підтримати курдські громади, працювати над тим, щоб турецькі військові діяли стримано, і представити чітку стратегію про перемогу над ІД. Ця резолюція також закликає президента (Туреччини Реджепа Таїпа - ІФ) Ердогана негайно припинити односторонні військові дії в Сирії", - заявили законодавці.

Резолюція, авторами якої є члени Палати представників Еліот Енгел і Майкл Мак-Кол, а також сенатори Роберт Менендес і Тод Янг, виступає проти "рішення припинити певні зусилля Сполучених Штатів щодо запобігання турецькій військовій операції проти сил сирійських курдів на північному сході Сирії."

Документ також закликає Туреччину припинити воєнні дії, США - захистити курдів, а Білий дім - "представити чіткий і конкретний план фундаментального розгрому ІД".

Раніше спікер Палати представників заявила, що санкції США щодо Туреччини недостатні для виходу з ситуації, що склалася на північному сході Сирії.

"Президент Трамп розв'язав ескалацію хаосу і відсутності безпеки в Сирії. Його заяви про введення пакету санкцій щодо Туреччини не достатньо, щоб повернути назад цю гуманітарну катастрофу", - йдеться в заяві спікера Пелосі, опублікованій на її сайті.

Раніше Трамп підписав виконавчий указ, що вводить санкції щодо міністерства оборони і енергетики Туреччини. Крім того, в санкційні списки були включені міністр оборони Туреччини Хулуси Анкара, глава МВС Сулейман Сойлу і міністр енергетики Фатіх Донмез.

Турецькі збройні сили 9 жовтня розпочали операцію на північному сході Сирії, щоб витіснити з прикордонних районів сусідньої країни бійців курдських воєнізованих формувань.

Наприкінці минулого тижня глава Пентагону Марк Еспер заявив, що президент США розпорядився відвести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА