07:36 16.10.2019

Українці добровільно здали понад три тисячі одиниць зброї в поліцію

2 хв читати
Українці добровільно здали понад три тисячі одиниць зброї в поліцію

Українці добровільно здали в поліцію 3273 одиниці зброї, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Всього за два тижні місячника добровільної здачі зброї в усій країні люди видали правоохоронцям 3,2 тисячі одиниць зброї і більше 204 тис. боєприпасів. Тому від кримінальної відповідальності звільнено 392 людини", - йдеться в повідомленні.

Превентивні заходи щодо добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів правоохоронці почали з 1 жовтня.

Зокрема, це нарізна зброя армійських зразків (552 одиниці), нарізна мисливська (189), гладкоствольна мисливська (2019), холодна (335) і саморобна (118). Водночас із загальної кількості зданої вогнепальної зброї понад тисячу одиниць перебувала в незаконному обігу.

Як наголошується, в Донецькій області житель с.Верхньоторецкого видав авдіївським поліцейським сім одиниць мисливської гладкоствольної зброї, гранати Ф-1 і 45 патронів, які знайшов у залишеному сусідському будинку у прифронтовій зоні.

Крім того, громадяни здали 204,3 тисячі одиниць боєприпасів до різної зброї, а також вибухових матеріалів та пристроїв. Серед зданих вибухонебезпечних предметів - 255 гранат, 373 снаряди, 43 запали, 56 мін і 11 вибухових пристроїв.

У Сумській області 17 річний житель одного з сіл Краснопільського району видав поліції два знайдених гранатомети, знайдені під час пошуків металу. Він виявив поліетиленовий пакет, в якому знаходилися два бойових гранатомета РПГ-22. Про знахідку він одразу повідомив батькам, а ті - поліцейських.

"Місячник триватиме до 31 жовтня 2019 року. Згідно з ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Таким чином, при добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності і отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів", - підкреслили в поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА