08:27 16.10.2019

Канада призупинила експорт зброї до Туреччини

1 хв читати
Канада призупинила експорт зброї до Туреччини

Влада Канади тимчасово призупинила поставки озброєння до Туреччини через проведення Анкарою військової операції на півночі Сирії, повідомляє телеканал France24.

"Канада рішуче засуджує військове вторгнення Туреччини до Сирії", - заявили в канадському МЗС. Дипломатичне відомство вважає, що дії Туреччини можуть підірвати стабільність в регіоні і звести нанівець дії міжнародної коаліції у боротьбі з "ІДІЛ". МЗС Канади також закликало захистити цивільне населення і забезпечити йому доступ до гуманітарної допомоги.

Зазначено, що в 2018 році експорт канадських озброєнь склав майже $ 90 млн доларів. Раніше поставки зброї до Туреччини припинили Велика Британія, Німеччина, Фінляндія і Норвегія.

Турецькі збройні сили 9 жовтня розпочали операцію на північному сході в Сирії, щоб витіснити з прикордонних районів бійців курдських воєнізованих формувань.

Наприкінці минулого тижня глава Пентагону Марк Еспер заявив, що президент США розпорядився відвести всіх американських військових з півночі Сирії, щоб не допустити їх залучення в бойові дії між турецькою армією і курдськими загонами.

Потім Трамп підписав виконавчий указ, що вводить санкції щодо міністерства оборони і енергетики Туреччини. Крім того, до санкційних списків були внесені міністр оборони Туреччини Хулуси Акар, глава МВС Сулейман Сойлу і міністр енергетики Фатіх Донмез.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА