08:39 16.10.2019

Понад 70 людей постраждали під час заворушень в Каталонії

2 хв читати
Понад 70 людей постраждали під час заворушень в Каталонії

У кількох містах Каталонії в другій половині вівторка відбулися заворушення і зіткнення між поліцією і протестуючими. На всій території автономного співтовариства у другій день протестів заарештували щонайменше 25 осіб, 74 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє El Pais.

За даними видання, в протестних акціях взяли участь десятки тисяч людей. Основні події відбувалися в Барселоні і Жироні. Також протестуючі вийшли на вулиці Таррагони, Льєйди і Сабаделя.

Як зазначає газета, в Барселоні в мітингу взяли участь близько 40 тис. людей. Частина протестуючих проявляла агресію щодо співробітників правоохоронних органів, кидаючи в них пляшки, петарди і металеві огорожі. У відповідь поліцейські застосували кийки і спецзасоби. Крім того, учасники протестів намагалися спорудити в центрі міста барикади, підпалювали сміттєві баки і били вітрини магазинів. El Pais повідомляє, що правоохоронні органи застосовували силу щодо мітингувальників і в інших містах Каталонії.

За даними El Mundo, на вулиці Жирони вийшли близько 9 тис. людей. Загалом, як зазначає видання, тут протести відбувалися мирно, однак деякі учасники мітингу кидали різні предмети в поліцейські кордони. У Таррагоні близько 500 протестувальників закидали адміністративну будівлю кульками з фарбою та іншими предметами. Поліцейські відкрили в них вогонь пластиковими кулями, повідомляє газета.

У понеділок, 14 жовтня, Верховний суд Іспанії засудив дев'ятьох лідерів Каталонії до тривалих термінів позбавлення волі. Зокрема, 13 років в'язниці отримав екс-заступник глави уряду Каталонії Оріол Жункерас, по 12 років отримали колишній керівник регіонального управління у зовнішньополітичних справах Рауль Ромева і його секретар Жорді Туруль. Екс-глава женералітета (парламенту і уряду) Каталонії Карлес Пучдемон, який проживає в Бельгії з 2018 року, назвав вироки варварством. Верховний суд країни також видав ордер на його арешт.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА