12:57 16.10.2019

СБУ виявила у Луганській області два сховки бойовиків із гранатометом, тротиловою шашкою, гранатами та сотнями патронів

1 хв читати
СБУ виявила у Луганській області два сховки бойовиків із гранатометом, тротиловою шашкою, гранатами та сотнями патронів

Співробітники Служби безпеки України виявили у Луганській області два сховки зі зброєю, які залишили бойовики так званої ЛНР, повідомляється на сторінці спецслужби в соцмережі Facebook.

Із підземного сховку на території недобудованого санаторію у с. Запорізькому Старобільського району правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, тротилову шашку вагою 200 грамів, підривач, три гранати, гранатометний постріл ВОГ-25 і велику кількість патронів для автомата Калашникова. Повідомляється, що цей арсенал залишив місцевий житель, який у 2014 році приєднався до складу незаконних збройних угруповань і брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів.

Другий сховок виявили у с. Райгородці Новоайдарського району. За інформацією спецслужб, цей сховок також спорудив учасник одного з угрупувань "ЛНР". На подвір'ї нежилого приватного будинку зловмисник приховав чотири бойові гранати РГД-5 і Ф-1, чотири запали і майже 400 патронів калібру 7,62 мм.

Обидва бойовики незаконних збройних формувань перебувають у розшуку, стосовно них відкрито кримінальні провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Заходи з виявлення зброї здійснювалися у співпраці з поліцією та саперами оперативно-тактичного угруповання "Північ" Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА