11:34 17.10.2019

"Укрзалізниця" не зможе запустити WiFi у поїздах, доки держава не відкриє для мобільних операторів частоти 900МГц - думка

2 хв читати
"Укрзалізниця" не зможе запустити WiFi у поїздах, доки держава не відкриє для мобільних операторів частоти 900МГц - думка

"Укрзалізниця" (УЗ, Київ) не зможе запустити WiFi у поїздах, доки мобільні оператори не зможуть використовувати частоти 900МГц для надання високошвидкісного доступу до інтернету, вважає екс-президент мобільного оператора "Київстар" Петро Чернишов.

"Якщо поїзд їде там, де немає хорошого покриття мобільним інтернетом, то можна поставити у вагоні будь-яке обладнання, яке роздає WiFi, але інтернету у вагоні все одно не буде. Адже для того, щоб роздати WiFi, треба звідкись сигнал взяти. А взяти ніде. А чому? Тому що досі держава не змогла домовитися з мобільними операторами (і з військовими!) про реформу частот 900 МГц", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами Чернишова, якщо відключити CDMA-технологію (яка, за його словами, створює суттєві перешкоди мобільним операторам в Україні та сусідніх країнах ЄС), складнощів із перерозподілом частот у діапазоні 900МГц у принципі не було б.

За оцінкою Чернишова, CDMA-технологією в Україні користується оператор "Інтертелеком", абонбазу якого екс-президент "Київстару" оцінює приблизно в 300 тис. абонентів.

"А частоти 800 МГц і 700МГц - на яких в усьому світі існує швидкісний інтернет якраз для сіл, доріг і залізниці - там взагалі кінь не валявся ще", - заявив він.

Чернишов розцінює заяви керівництва "Укрзалізниці" про запланований запуск WiFi як популістські обіцянки або спробу запуску чергової корупційної схеми, де хтось "спиляє" грошей, але нічого не побудує. "Було б добре, якби СЕО "Укрзалізниці" це все пояснили. Ще, до речі, було б здорово, якби йому розповіли, що немає мереж WiFi, які окупаються від реклами. Або плата за доступ, що вже майже всюди померло, або, як всюди у світі, доступ в мобільний інтернет через свій тарифний план", - зазначив екс-президент "Київстару".

"До речі, великий привіт і творцям "Держави у смартфоні". Держава, можливо, і зайде в смартфон, але щойно цей смартфон поїде на поїзді (або на машині між містами), то держава його відразу ж залишить", - додав Чернишов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА