06:58 18.10.2019

Разумков: закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей буде прийнятий з урахуванням думки громадськості

2 хв читати
Разумков: закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей буде прийнятий з урахуванням думки громадськості

Новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей буде прийнятий з урахуванням думки громадськості, заявляє голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

"Я впевнений, що рамкові позиції (законопроекту - ІФ) будуть надані президентом держави, але вони будуть запропоновані Верховній Раді України, яка приєднається до процесу розробки цього законопроекту і що, може бути найбільш важливо, до нього буде залучено громадянське суспільство", - сказав Разумков в програмі "Право на владу" ввечері в четвер в ефірі телеканалу "1 + 1".

Він підкреслив, що такі ключові законопроекти приймати без урахування думки громадськості, громадян України, неправильно, некоректно і не логічно.

Разумков зазначив, що продовжувати існуючий закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", дія якого закінчується в кінці року (31 грудня 2019 включно - ІФ) "недостатньо ефективно і неправильно."

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий у вересні 2014 року і набрав чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу починає діяти тільки "після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України".

6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила на рік термін дії цього закону, який повинен був втратити чинності 18 жовтня 2018 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА