07:10 18.10.2019

Пашинський може бути притягнутий до відповідальності за скоєння низки інших злочинів

2 хв читати
Пашинський може бути притягнутий до відповідальності за скоєння низки інших злочинів

Екс-народний депутат Сергій Пашинський проходить в низці кримінальних проваджень і може бути притягнутий до відповідальності за вчинення інших злочинів, повідомив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Ця справа тривалий час була, умовно кажучи, на паузі .... Зараз є можливість рухати далі цю справу в процесуальному сенсі ... Прокурори завтра в судовому засіданні мають довести ризики, які є підставою для подальшого утримання під вартою цього колишнього народного депутата", - сказав Рябошапка в четвер увечері в ефірі програми "Право на владу", на телеканалі "1 + 1".

Відповідаючи на питання про те, чи можуть бути інші звинувачення на адресу Пашинського, генпрокурор сказав: "Очевидно, що так. Тільки на цьому тижні було зареєстровано генпрокуратурою як мінімум три кримінальні провадження, де може фігурувати також цей колишній народний депутат. І крім того є достатньо матеріалів в органах досудового розслідування, зокрема НАБУ, які вже розслідуються і фігурантом в них може бути цей народний депутат".

"Позаяк досить багато дій, які можуть бути інкриміновані у вигляді підозри, стати підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності в майбутньому", підсумував генпрокурор.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва в понеділок обрав запобіжний захід Пашинському - утримання під вартою строком на два місяці (до 4 грудня) без права внесення застави.

4 жовтня 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Пашинському про підозру в заподіянні поранення чоловікові в Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між колишнім на той час народним депутатом і громадянином, в ході якого депутат вистрілив чоловікові в ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Унаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

9 жовтня директор ДБР Роман Труба заявив про можливу перекваліфікацію "справи Пашинського" і зазначає, що потерпілий більше 2,5 років не був визнаний таким.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА