08:24 18.10.2019

Перрі покине пост міністра енергетики США в кінці року

2 хв читати
Перрі покине пост міністра енергетики США в кінці року

Президент США Дональд Трамп підтвердив інформацію про рішення Ріка Перрі покинути пост міністра енергетики і пояснив, що це відбудеться в кінці року.

Американські ЗМІ повідомляють, що Трамп заявив про це під час візиту до Техасу. "Ми з Ріком вже півроку обговорюємо (питання про відхід Перрі зі свого поста - ІФ). Я навіть думав, що він піде трохи раніше. У нього великі плани, і він доб'ється успіху. Ми визначилися з його наступником і оголосимо його досить скоро", - зазначив президент США.

У повідомленнях наголошується, що Перрі - один із членів адміністрації Трампа, які активно контактували з українською владою. Конгресмени-демократи наразі вивчають ці контакти, так як вважають, що вони можуть стати приводом для оголошення імпічменту Трампу.

На думку демократів, президент міг зловживати владою, намагаючись чинити тиск на Київ і змусити українську сторону провести розслідування щодо сина політичного опонента Трампа - колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Раніше Politico з посиланням на трьох осіб, обізнаних з планами Перрі, повідомляло, що він оголосить про свою відставку в кінці листопада.

За словами співрозмовників видання, Перрі планував свою відставку кілька місяців. Очікується, що його місце займе нинішній заступник міністра енергетики Ден Броллетт.

Також Politico писало, що Перрі закликав президента Зеленського розширити склад правління НАК "Нафтогаз України" за рахунок американців і перемогти корупцію в країні. При цьому відомостей про те, що Перрі прямо вимагав від української влади розслідувати діяльність Хантера Байдена, у співрозмовників видання немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА