11:24 18.10.2019

Після розведення сил на Донбасі ЗСУ будуть готові негайно відреагувати у разі відновлення обстрілу - Загороднюк

2 хв читати
Після розведення сил на Донбасі ЗСУ будуть готові негайно відреагувати у разі відновлення обстрілу - Загороднюк

 Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявляє, що після запланованого розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі Збройні сили України утримуватимуться в готовності до негайної передислокації в разі порушення домовленостей щодо припинення вогню і відведення військ іншою стороною.

"Підрозділи Збройних сил утримуватимуться в готовності до негайного реагування на порушення домовленостей щодо відведення військ і в разі відновлення обстрілу займуть позиції відповідно до визначених планами", - сказав Загороднюк у п'ятницю у Верховній Раді під час "години запитань до уряду".

За його словами, підрозділам, які розгорнуті в межах ділянок розведення, визначено завдання щодо організованого та поетапного заняття рубежів і позицій за межами ділянок розведення, інженерні підрозділи ведуть відновлення фортифікаційних споруд. "Ми вже були на цих позиціях у 2016 році. Вони були підготовлені в 2016 році, зараз завершується їх відновлення", - зазначив міністр.

"Крім того... організована доставка і видача матеріальних засобів із польових складів для забезпечення будівництва фортифікаційних споруд у районах відведення військ. Ми говоримо зараз тільки про дві ділянки. Відведення здійснюватиметься поетапно, на заздалегідь підготовлені позиції з підготовленою системою траншей і ходів сполучення, обладнані укриттями для особового складу, місцями для його проживання і також створеними умовами для виконання бойових завдань", - сказав Загороднюк, зазначивши, що він був на обох ділянках розведення у м. Золотому Луганській області й с. Петрівському Донецької області й переконався у тому, що підготовка позицій ведеться.

Він нагадав, що умовою розведення сил і засобів є виконання умови дотримання режиму припинення вогню на обох ділянках розведення, а підтвердження верифікації відсутності обстрілів має здійснюватися Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ з урахуванням інформації, наданої командуванням об'єднаних сил і Спеціальним центром контролю та координації.

Відповідаючи на уточнювальне запитання парламентаріїв, міністр наголосив, що відсутність порушень режиму припинення вогню на ділянках розведення передбачає, зокрема, відсутність обстрілів зі стрілецької зброї.

"Захист цивільного населення в зоні відведення... забезпечуватимуть підрозділи Національної поліції та інших сил безпеки у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями", - розповів Загороднюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА