14:23 18.10.2019

Головний рабин України вимагає притягнути до відповідальності учасників та замовників антисемітської провокації у Києві

2 хв читати
Головний рабин України вимагає притягнути до відповідальності учасників та замовників антисемітської провокації у Києві

Головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман вимагає від правоохоронців якнайшвидшого розшуку та притягнення до відповідальності зловмисників, які здійснили провокацію на сходинках Центральної синагоги Києва, і замовників акції.

"На цьому тижні в самому центрі Києва стався вкрай небезпечний інцидент під час проведення радісного свята Суккот. Група молодих людей в одязі камуфляжного забарвлення та в балаклавах кинула на ступені Центральної синагоги Бродського залите червоною фарбою опудало з фотографією бізнесмена Ігоря Коломойського, імітуючи у такий спосіб його вбивство. При цьому молодчики безцеремонно та зухвало супроводжували свої дії характерними нацистськими вітаннями... Я звертаюся до правоохоронних органів з вимогою якнайшвидше знайти та притягнути до відповідальності учасників та замовників даної антисемітської провокації", - написав головний рабин України на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що інцидент підтверджено відеозаписами з камер спостереження, розташованими навколо синагоги, і що за цим фактом у поліції вже відкрито кримінальне провадження.

При цьому Моше Реувен Асман відзначив високий професіоналізм українських правоохоронців, які розкрили інші антисемітські злочини. "Гідна вищої похвали успішна робота СБУ та Нацполіціі, які швидко вийшли на слід і заарештували киянина, підозрюваного в оскверненні пам'ятників жертвам голокосту в Миколаївській області", - написав він.

Водночас, за словами головного рабина України, досі не розслідувано акти вандалізму на єврейських кладовищах, а також інцидент зі стеженням та установкою підслуховуючих пристроїв у приміщенні синагоги Бродського - держслужбовців, які санкціонували "прослушку" у домі молитви, не названо та не покарано.

Як повідомлялося, 14 жовтня в Києві невідомі залишили біля входу до Центральної синагоги Києва на вулиці Шота Руставелі опудало бізнесмена Ігоря Коломойського, облите червоною фарбою.

17 жовтня посольство Ізраїлю в Україні назвало інцидент "тривожним актом антисемітизму" та закликало правоохоронні органи заарештувати зловмисників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА