16:36 18.10.2019

Страйки і демонстрації паралізували Барселону в п'ятницю

2 хв читати
Страйки і демонстрації паралізували Барселону в п'ятницю

Тисячі людей вийшли на вулиці Барселони, де одночасно відбувається щонайменше п'ять маршів протесту, а також загальний страйк студентів і робітників, рух у місті паралізовано, повідомляє в п'ятницю агентство Associated Press.

Учасники масових акцій протесту підпалюють автомобільні шини, заблокували десятки автодоріг і шосе, що ведуть у бік Франції. Порушено або повністю перервано рух прикордонного залізничного транспорту, а також міжміське залізничне сполучення.

В аеропорту Барселони вже скасували щонайменше 57 рейсів через страйк, влаштований профспілками. В п'ятницю в Барселоні також закрито багато магазинів і підприємства, для відвідування закрита відома пам'ятка міста - собор Саграда Фамілія. З огляду на акції протесту прохід до собору неможливий.

До п'ятничних акцій долучилися каталонські фермери на тракторах, яких мобілізували організації "Національна каталонська асамблея" та Omnium Cultural, що виступають за незалежність Каталонії від Іспанії.

Під час сутичок демонстрантів із поліцією, що сталися в ніч на п'ятницю, поранення і травми дістали понад 40 людей, а ще 16 затримали і відправили під варту за підбурювання до заворушень. Загалом від початку цього тижня заарештували понад 200 людей, що взяли участь у сутичках із поліцейськими.

Через нестабільну обстановку в Каталонії іспанська футбольна федерація скасувала матч між командами "Барселона" та "Реал Мадрид", який мав відбутися 26 жовтня. У клубів до 21 жовтня є час обрати альтернативну дату матчу.

Черговий виток напруженості в Каталонії пов'язаний із ухваленням тривалих термінів ув'язнення деяким колишнім представникам каталонського керівництва, які були причетні до спроби проведення референдуму про незалежність цієї автономної спільноти Іспанії 1 жовтня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА