19:35 18.10.2019

Денісова звернулася до Москалькової за медичною допомогою для засудженого в Криму проукраїнського активіста Приходька

3 хв читати
Денісова звернулася до Москалькової за медичною допомогою для засудженого в Криму проукраїнського активіста Приходька

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російську колегу Тетяну Москалькову вжити термінових заходів з надання медичної допомоги засудженому в Криму проукраїнському активісту Олегу Приходьку.

"Порушені права кримського активіста Олега Приходька. Згідно з отриманою інформацією, Олег Приходько має захворювання шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи. Його рідні передали необхідні для лікування медикаменти і окуляри. Але співробітники пенітенціарної установи не видають цю передачу", - написала Денісова на своїй сторінці в Фейсбуці в п'ятницю.

Вона звернулася до Москалькової з проханням вжити невідкладних заходів для відновлення прав громадянина України і допомогти йому отримати необхідні ліки.

Як повідомлялося, 10 жовтня в Криму затримали проукраїнського пенсіонера за підозрою в підготовці вибуху адміністративної будівлі.

"ФСБ в місті Саки затриманий російський громадянин, прихильник нацистської ідеології, що є членом українських екстремістських організацій, який планував здійснити вибух в одній з адміністративних будівель республіки Крим", - повідомили в четвер "Інтерфаксу" в ЦГЗ ФСБ.

У відомстві зазначили, що в гаражі, який належить затриманому "виявлено готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій, компоненти та інструменти для його виготовлення, пляшки із запальною сумішшю".

Слідчим управлінням УФСБ в Республіці Крим і місті Севастополі порушено кримінальну справу за статтями КК РФ, що передбачають відповідальність за підготовку до терористичного акту і незаконне виготовлення вибухових пристроїв.

Йдеться про 61-річного пенсіонера, коваля з Сакського села Оріхове Олега Приходька. Його адвокат Назім Шейхмамбетов заявив "Інтерфаксу", що Приходько вважає справу політично мотивованою, тому що той не приховує своєї проукраїнської позиції.

Приходько стверджує, що вибухівку йому підкинули. "Олега Аркадійовича було затримано вчора після оперативно-розшукових заходів у його гаражі, під час яких виявлено вибухові речовини: тротилову шашку, запали і вражаючий елемент - нарізані зварювальні електроди. Олег Аркадійович каже, що вибухівку йому підкинули. Заходи здійснювались без адвоката, разом зі співробітниками ФСБ відразу приїхала чимала група криміналістів, поняті", - сказав Шейхмамбетов.

За його даними, стосовно Приходька 10 жовтня порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 30, ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 223.1 КК РФ (спроба здійснення терористичного акту, незаконне виготовлення вибухових речовин).

Приходько раніше вивішував українські та кримськотатарські прапори на даху свого будинку, також він не приховує своїх поглядів щодо приєднання Криму до Росії у березні 2014 року. "Пояснює саме цим таку пильну увагу до себе", - заявив Шейхмамбетов.

За словами захисника, в будинку Приходька 10 жовтня проведено обшук.

Київський районний суд Сімферополя в четвер обрав запобіжний захід у вигляді арешту Олегу Приходьку, який підозрюється російськими спецслужбами в підготовці до теракту. Приходько заарештований на два місяці, до 10 грудня.

10 жовтня прокуратура АР Крим почала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі проукраїнського активіста на території тимчасового окупованого півострова.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА