07:04 19.10.2019

Антикорсуд оголосив перерву у справі Гладковського до полудня суботи

2 хв читати
Антикорсуд оголосив перерву у справі Гладковського до полудня суботи

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) оголосив перерву у справі президента корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського з альтернативою застави в млн грн.

Після понад шести годин судового засідання було оголошено перерву. Наступне засідання заплановано на 12.00 суботи.

Також повідомляється, що два народних депутата від "Європейської солідарності" Максим Саврасов і Ростислав Павленко заявили про готовність взяти на поруки Гладковського.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу НАБУ, Гладковський був затриманий 17 жовтня в аеропорту "Бориспіль" "за підозрою в зловживанні службовим становищем".

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомляв агентству, що глава корпорації "Богдан" був затриманий "при спробі покинути територію України", однак в корпорації повідомили, що він повинен був вилетіти на відкриття виставки Bus World 2019 Брюссель, куди був офіційно запрошений організаторами, і не збирався їхати з України.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка раніше повідомив, що підозра складатиметься з декількох епізодів: завідомо неправдиве декларування відомостей (порушення антикорупційного законодавства) і порушення законодавства під час тендерних закупівель, використання службового становища.

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) поінформувала, що Гладковський повідомлений про підозру у зловживанні службовим становищем та декларування недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому високому державному посадовцю у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 і ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

В результаті державі було завдано збитків сумою понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, - $ 54 тис. (за 2016 рік), $ 63 тис. (за 2017 рік) і $ 47,5 тис. ( за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування даної норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби більше десяти разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА