21:17 19.10.2019

Рябошапка переконаний, що можливість застави Гладковському не дозволить йому втекти

3 хв читати
Рябошапка переконаний, що можливість застави Гладковському не дозволить йому втекти

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка висловив переконання, що навіть у разі внесення застави за колишнього першого заступника секретаря Ради безпеки і оборони України (РНБО) Олега Гладковського буде забезпечена можливість співпраці підозрюваного з органами попереднього розслідування і унеможливить його укриття.

"Якщо буде внесено заставу, підозрюваному належить судом низка обов'язків ... Таким чином, навіть у разі внесення застави органами досудового розслідування буде повністю забезпечена можливість співпраці підозрюваного з органами попереднього розслідування і запобігання його укриття від органів кримінального переслідування", - заявив Рябошапка у відеоролику, розміщеному на сторінці Генеральної прокуратури України в соцмережі Facebook.

Генпрокурор нагадав, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з альтернативою застави понад 10 млн грн.

Також він зазначив, що суд встановив законність затримання Гладковського детективами Національного антикорупційного бюро розслідувань (НАБУ).

"Таким чином, підтверджено, що це затримання було здійснено обґрунтовано, при наявності достатніх підстав, і в повній відповідності з кримінально-процесуальним законодавством", - додав Рябошапка.

Як повідомлялося, ВАКС обрав запобіжний захід президенту корпорації "Богдан", екс-заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському у вигляді утримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Таке рішення суд виніс на засіданні 19 жовтня в суботу.

17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та декларування недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишній посадовій особі у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366 - 1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для одержання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив внесення у державне оборонне замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

В результаті державі було завдано збитків у сумі понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній посадовець не задекларував доходи подружжя, отримані від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це йдеться у скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби більше десяти разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА