19:06 20.10.2019

У Брюсселі відбулась зустріч дипломатів з країн ЄС щодо Brexit

2 хв читати
У Брюсселі відбулась зустріч дипломатів з країн ЄС щодо Brexit

Головний парламентер ЄС з питань Brexit Мішель Барньє в неділю повідомив постпредів і високопоставлених дипломатів країн ЄС про подальші кроки в процесі ратифікації угоди з Британією про її вихід з союзу, передають британські та європейські ЗМІ.

"Це була дуже коротка і звичайна зустріч постпредів країн ЄС щодо запуску подальших кроків з ратифікації угоди", - заявив він журналістам.

Він зазначив, що питання відстрочки Brexit безпосередньо стосується голови Європейської ради Дональда Туска, і він оголосить рішення "найближчими днями". Тому тема відстрочки виходу Британії з ЄС на зустрічі не обговорювалася.

Як пише газета The Guardian, Барньє після зустрічі пожартував з журналістами, сказавши їм: "Ви дуже терплячі". Потім він додав: "Я теж, я теж".

За даними видання, в ЄС вважають, що необхідно дочекатися чергового голосування в палаті громад Британії, і потім вирішувати, чи слід надавати Британії нову відстрочку. Проте, Європарламент отримає текст угоди про вихід Британії з ЄС у понеділок, 21 жовтня. Голосування щодо нього може пройти в четвер, 24 жовтня, якщо угоду на той час схвалять в британському парламенті. Туск до вівторка, 22 жовтня, буде консультуватися з лідерами 27 країн союзу, щоб дізнатися їхню думку щодо відстрочки, пише газета.

Раніше в неділю британський міністр Майкл Гоув, який відповідає за підготовку до можливого Brexit без угоди, заявив, що Британія вийде з ЄС 31 жовтня. При цьому він переконаний, що парламент Британії встигне схвалити угоду з ЄС, розроблену прем'єром Борисом Джонсоном.

Проте, за словами Гоува, ризики виходу Великої Британії з ЄС без угоди зросли, і тому в Лондоні в неділю пройшла зустріч кабінету міністрів щодо цієї теми. Він розповів, що уряд активізує план під назвою Yellowhammer.

"Це означає, що ми запускаємо операцію Yellowhammer. Це означає, що ми готуємося до того, що у разі неотримання відстрочки, а ми не можемо цього гарантувати, ми будемо робити все можливе, щоб підготуватися до виходу без угоди", - сказав він.

Текст цього документа потрапив в британські ЗМІ в серпні, в ньому йдеться про те, що при виході Британії з ЄС без угоди країна зіткнеться з перебоями постачання свіжих продуктів, медикаментів, про затримки при перетині кордону. У ньому також йдеться про ризик зростання порушень громадського порядку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА