14:30 21.10.2019

Працівники ФСБ РФ примушують кримчан збирати інформацію щодо проукраїнських жителів півострова

1 хв читати
Працівники ФСБ РФ примушують кримчан збирати інформацію щодо проукраїнських жителів півострова

Контррозвідники Служби безпеки України встановили, що працівники Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) примушують громадян, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим, збирати інформацію щодо проукраїнськи налаштованих жителів півострова.

"Пропозиції насамперед надходять працівникам сфери надання інтернет-послуг. Від них вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту у соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів. Дані потім використовують російські спецслужби для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики РФ місцевих жителів", - повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

Зазначається, що співробітники ФСБ РФ використовують при цьому шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск, штучне створення компрометувальних ситуацій.

"Контррозвідка також встановила, що у цій протиправній діяльності активно задіяний представник ФСБ РФ - колишній офіцер Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Карелін Дмитро Володимирович, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА