16:20 21.10.2019

Прокуратура повідомила про підозру чоловікові за фактом заволодіння 400 тис. грн Фонду гарантування вкладів

1 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру чоловікові за фактом заволодіння 400 тис. грн Фонду гарантування вкладів

Прокуратура Києва повідомила про підозру 25-річному чоловікові, який шахрайським шляхом заволодів коштами Фонду гарантування вкладів на загальну суму 400 тис. грн.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, зловмисник дізнався про те, що АТ "ПУМБ" здійснює виплати гарантованих сум вкладів клієнтам збанкрутілих банків. Пізніше чоловік отримав інформацію, що в реєстрі осіб, які мають право на гарантовану виплату в розмірі по 200 тис. грн за кожним вкладом, містяться відомості про померлу в 2016 році кредиторку.

"Маючи на меті заволодіння коштами померлої жінки, шахрай підробив довіреність від неї на своє ім’я та прибув до приміщення АТ "ПУМБ". На місці зловмисник ввів в оману працівників банку, надавши їм підроблену довіреність, на основі якої була здійснена видача гарантованої суми виплат у розмірі 400 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Отримані кошти шахрай розмістив на власний депозитний рахунок, і після їх фактичної видачі його викрили і повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Грошові кошти, які стали предметом шахрайства, заарештовано і буде повернуто до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА