07:11 22.10.2019

Смілянський підтримує ідею Гончарука про частковий продаж акцій "Укрпошти"

2 хв читати
Смілянський підтримує ідею Гончарука про частковий продаж акцій "Укрпошти"

Глава "Укрпошти" Ігор Смілянський підтримав ідею прем'єр-міністра України Олексія Гончарука щодо продажу частини акцій АТ "Укрпошта" міжнародним інвесторам.

"Олексій Гончарук - прем'єр-міністр України розповів, що частина акцій "Укрпошти" може бути розміщена на міжнародних майданчиках, і він 100% має рацію. Більше того, я пишатимуся, якщо ми станемо 1-ю великою державною компанією, яка це зробить", - написав Смілянський на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок.

Раніше прем'єр-міністр України заявив, що вважає можливою часткову приватизацію АТ "Укрпошта" шляхом проведення IPO (первинного публічного розміщення акцій).

За словами прем'єра, в Україні не так багато великих підприємств з певним соціальним навантаженням, таких як "Укрпошта" - до 10. І ці підприємства можуть бути або заборонені для приватизації, або підготовлені до виходу на іноземні майданчики для залучення системних інвесторів.

"Це означає, що ми можемо підготувати до того, щоб продати 20-30% акцій "Укрпошти" різним акціонерам, які зайшли б зі своїми грошима, більш дешевими. Надали б цьому підприємству нові ресурси, привнесли б правильну корпоративну культуру і надали можливості посилити і прискорити його розвиток", - заявив Гончарук.

Він зазначив, що така модель можлива при роботі з соціально-значущими компаніями.

При цьому Гончарук підкреслив: повний продаж таких компаній - питання дуже складне, до нього потрібно підходити дуже виважено і обережно.

Крім того, повідомив Гончарук, також існує низка компаній, які, з одного боку, не є дрібними і локальними, з іншого - не є стратегічними.

За словами прем'єра, для продажу таких компаній Фонд держмайна повинен буде на прозорому конкурсі відібрати радника-компанію, яка буде вести процедуру продажу. Ця компанія повинна бути матеріально зацікавлена в продажу активів якомога дорожче.

"До кінця року плануємо визначитися з такими компаніями", - сказав Гончарук.

Щодо невеликих локальних і часто збиткових підприємств прем'єр зазначив, що чим швидше вони будуть продані через майданчик "ProZorro. Аукціон" новим власникам, тим швидше там почнеться розвиток.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 жовтня скасувала перелік заборонених до приватизації державних підприємств, прийнявши законопроект №1054-1 в цілому з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням. Таким чином, Кабмін протягом трьох місяців після набуття законом чинності повинен буде розробити і подати на розгляд парламенту перелік стратегічних підприємств, де держава не може продати контрольний пакет акцій.

Крім цього, документ виключає національний поштовий оператор "Укрпошту" зі ст. 4 закону про приватизацію.

"Укрпошта" надає послуги на 100% території України, маючи 11 тис. відділень і понад 30 тис. листонош. Місяць тому компанію відзначило Міжнародне поштове співтовариство як кращу пошту світу в двох номінаціях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА