14:03 22.10.2019

Лисичанськ декілька днів без водопостачання, у місті оголошено надзвичайну ситуацію державного рівня

2 хв читати
Лисичанськ декілька днів без водопостачання, у місті оголошено надзвичайну ситуацію державного рівня

Місто Лисичанськ Луганської обл. із 18 жовтня залишається без водопостачання через обмеження подачі електроенергії у зв'язку з боргами. Спеціальна комісія оголосила надзвичайну ситуацію державного рівня.

Як повідомляється на сайті міськради, на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) було розглянуто питання виникнення надзвичайної ситуації державного рівня у зв'язку з аварійною ситуацією на об'єктах "Лисичанськводоканал", що виникла внаслідок повного обмеження постачань електричної енергії ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) з 13:30 18 жовтня.

Головний інженер "Лисичанськводоканалу" Віктор Францов заявив, що ситуація досить критична, тому що платити гроші ТОВ "ЛЕО" у комунального підприємства немає можливості.

Мер міста Сергій Шилін зазначив, що не відновлення водопостачання протягом понад трьох діб призвело до виникнення надзвичайної ситуації державного рівня. Він запропонував присутнім підтримати або не ухвалити рішення про введення надзвичайної ситуації.

У результаті комісія вирішила визнати ситуацію, що склалася, надзвичайною. Керівником робіт з її ліквідації призначено заступника міського голови Андрія Якимчука.

Ухвалено також рішення підготувати та направити листи про припинення водопостачання та водовідведення, що завдає шкоди населенню, екологічному та епідеміологічному стану та майну громади, президенту України Володимиру Зеленському, прем'єр-міністру Олексію Гончаруку, народному депутату Олександру Сухову, прокурору Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, ГУ національної поліції в Луганській області, а керівнику "Лисичанськводоканалу" доручено вжити заходів щодо оплати боргів за спожиту електроенергію ТОВ "Енера Схід" і ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" згідно з домовленостями.

У зв'язку з виникненням надзвичайної ситуації вирішено внести зміни у графіки роботи підпорядкованих закладів освіти та культури, а в разі необхідності призупинити їх функціонування; внести зміни в режим роботи медичних закладів та скасувати планові операції.

На вівторок, 22 жовтня, оголошено позачергову сесію міськради, яка має розглянути питання виділення коштів на фінансову підтримку "Лисичанськводоканалу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА