19:48 22.10.2019

ДБР почало розслідування за фактом закупівлі ДФС неробочих сканерів для митної служби

2 хв читати
ДБР почало розслідування за фактом закупівлі ДФС неробочих сканерів для митної служби

Державне бюро розслідувань (ДБР) почало досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем співробітниками митної служби, повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Як написала Варченко на своїй сторінці в Фейсбук у вівторок, 21 жовтня глава Державної митної служби Максим Нефьодов повідомив про те, що Державна фіскальна служба закупила 4 з очікуваних 7 сканерів, з яких жоден так і не був введений в експлуатацію, а також, що сканери були встановлені з порушеннями, і тепер їх потрібно переустановити, витративши на це додаткові кошти платників податків.

"Справа серйозна, тому Державне бюро розслідувань почало попереднє розслідування за цим фактом. Відповідні відомості вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Вона зазначила, що слідчі Центрального апарату ДБР почали розслідування для повного і об'єктивного дослідження всіх обставин вчиненого правопорушення.

"Дії працівників митниці завдали збитків державному бюджету і нашкодили державним інтересам. Кваліфікуються вони за ч.2 ст. 364 КК України", - підсумувала Варченко.

Як повідомлялося, 21 жовтня Нефьодов під час прес-брифінгу повідомив, що Державна фіскальна служба ДФС закупила чотири з очікуваних семи сканерів, з яких жоден так і не був введений в експлуатацію.

Він зазначив, що в пунктах пропуску Шегині і Ужгород сканери були встановлені з порушеннями і вимагають переустановлення.

Крім цього, за його словами, на складах ДФС значаться 11 невстановлених вагових комплексів, які були призначені для регіональних митниць.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА