22:19 22.10.2019

Суд узяв під варту екс-нардепа Микитася і призначив заставу 80 млн грн

2 хв читати
Суд узяв під варту екс-нардепа Микитася і призначив заставу 80 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) змінив запобіжний захід екс-народному депутату Максиму Микитасю, підозрюваному в організації корупційної схеми з квартирами для Нацгвардії. Йому було обрано утримання під вартою з альтернативою застави 80 млн грн до 14 листопада.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) вирішила змінити запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, який підозрюється в організації корупційної схеми з квартирами для Нацгвардії на 80 млн грн. Йому обрали утримання під вартою до 14 листопада з альтернативою застави 80 млн грн", - повідомила прес-служба організації "Центр протидії корупції" (ЦПК) у вівторок увечері.

Як зазначається, Микитася взяли під варту відразу в залі суду.

Як повідомлялося, 2 жовтня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і САП повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії України сумою понад 81 млн грн колишньому нардепу Микитасю. Його дії кваліфіковані за ч.3 ст.27 ч.5 ст.191 КК України.

Слідство встановило, що екс-нардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Нацгвардії.

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Червоний хутір").

У НАБУ наголосили, що вартість "цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81635448 грн менша за ту, в яку оцінено квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей".

У травні 2019 року про підозру у скоєнні злочину було повідомлено екс-командувачу Нацгвардії, гендиректору компанії-забудовника та оцінювачу. В липні коло підозрюваних поповнилося виконавчим директором зазначеної компанії.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року.

4 жовтня ВАКС обрав екс-нардепу Мікітасю запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА