08:05 23.10.2019

У Брюсселі чекають інформації з подальших кроків Лондона щодо Brexit

2 хв читати
У Брюсселі чекають інформації з подальших кроків Лондона щодо Brexit

Офіційний представник Європейської комісії Міна Андрєєва повідомила, що Брюссель очікує від Лондона інформації про його подальші кроки щодо ситуації навколо виходу Великої Британії з ЄС.

"Єврокомісія бере до відома сьогоднішні результати (голосування - ІФ) і розраховує, що уряд Великої Британії проінформує нас щодо наступних кроків", - написала Андрєєва в Twitter.

"Голова Європейської ради (Дональд Туск - ІФ) веде консультації з лідерами за запитом Великої Британії на відстрочення до 31 січня 2020 року", - додала вона.

Раніше у вівторок британська палата громад відкинула пропозицію уряду про завершення за три дні розгляду питання про ратифікацію угоди щодо Brexit.

Це означає, що процес ратифікації в парламенті затягнеться. Тому не буде гарантії, що Велика Британія зможе, як це планувалося, вийти з ЄС до угоди 31 жовтня 2019 року.

В ході іншого голосування члени палати громад уперше попередньо підтримали угоду з Brexit, підготовленої Лондоном з Брюсселем.

Коментуючи результати голосувань, Джонсон, з одного боку, привітав ухвалене раніше членами парламенту рішення попередньо підтримати саму угоду. Разом з тим, він розкритикував депутатів, за небажання завершити цей процес швидко.

Джонсон нагадав, що гарантій щодо того, що в ЄС погодяться перенести Brexit на більш пізній термін, немає. "Я говоритиму з ЄС з приводу їх намірів і повідомлю про результати парламенту", - заявив глава уряду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА