10:26 23.10.2019

Правоохоронці викрили схему вербування українців для переправлення мігрантів до країн ЄС

2 хв читати
Правоохоронці викрили схему вербування українців для переправлення мігрантів до країн ЄС

Кримські поліцейські та прикордонники блокували в Херсонській і Миколаївській областях діяльність організованої групи, яка переправляла до країн ЄС незаконних мігрантів.

"Правоохоронці встановили, що на території Херсонської та Миколаївської областей організована група займається переправленням незаконних мігрантів із Туреччини до країн ЄС (зокрема Греції та Італії)", - повідомляє прес-служба Національної поліції України в середу.

Зазначено, що організована група діяла на території Херсонської і Миколаївської областей. Зловмисників затримали у момент виходу яхти в море.

Так, організатори злочинної групи підшукували громадян із фінансовими труднощами, а також самостійно будували так звані яхти, які повністю оснащували для перевезення максимально можливої кількості мігрантів, а за потреби - і різних заборонених предметів, зокрема наркотиків.

За інформацією правоохоронців, у визначений день яхта з "куратором" та двома завербованими українцями вирушала з одного з портів України до берегів Туреччини, де здійснювалася посадка мігрантів на борт судна. Після цього "куратор" сходив з яхти і повертався в Україну літаком, а два громадянина України прямували до берегів країн ЄС із нелегалами на борту.

"Як правило, правоохоронні органи країн ЄС затримували такі судна. Мігранти мали можливість отримати статус біженця, а українці - лише суд та ув’язнення, причому на досить великий термін. До речі, нині в Греції та Італії за саме такі злочини відбувають покарання близько 300 українців", - наголосили в поліції.

Під час санкціонованих обшуків слідчі вилучили речові докази у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри організаторам злочинної групи в скоєнні кримінального злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА