13:49 23.10.2019

Шевченківський суд передав справу Насірова до ВАКС

2 хв читати
Шевченківський суд передав справу Насірова до ВАКС

Шевченківський районний суд Києва на засіданні в середу ухвалив рішення про передачу кримінального провадження, в якому фігурує екс-голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров, до Вищого апеляційного суду України (ВАКС).

"У середу, 23 жовтня 2019 року, за участю прокурора САП у Шевченківському районному суді Києва відбулося судове засідання у справі про обвинувачення екс-голови ДФС України та керівника департаменту ДФС України", - повідомляє прес-служба САП у Facebook.

Так, за результатами засідання суд ухвалив рішення про передачу зазначеного провадження до Вищого антикорупційного суду України.

Як повідомлялося, в ніч на 3 березня 2017 року Насірова затримали детективи Національного антикорупційного бюро України у рамках розслідування справи про реструктуризацію рентних платежів за видобуток газу компаній, пов'язаних із народним депутатом Олександром Онищенком, який покинув Україну і проживає за її межами.

САП у листопаді 2017 року затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Шевченківський райсуд Києва 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта.

Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

17 травня Насіров подав клопотання щодо передачі його кримінального провадження для розгляду у Вищому антикорупційному суді (ВАКС).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА