12:14 24.10.2019

Верховний Суд не знайшов підстав для розгляду по суті позову про відновлення Шокіна на посаді генпрокурора

2 хв читати
Верховний Суд не знайшов підстав для розгляду по суті позову про відновлення Шокіна на посаді генпрокурора

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду не знайшов обставин для поновлення термінів розгляду позову колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна про поновлення на посаді.

"Суд відмовив у поновленні термінів для розгляду справи по суті і залишив чинним попереднє рішення, за яким позов було відхилено", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Верховному Суді у четвер.

Отже, як зазначили в суді, в задоволенні заяви про поновлення термінів розгляду позову за нововиявленими обставинами було відмовлено, оскільки такі обставини встановлено не було.

На засіданні не йшлося про розгляд по суті позову Шокіна про поновлення на посаді генпрокурора: суд розглядав виключно питання наявності підстав для перегляду попереднього рішення, за яким позов екс-генпрокурора про поновлення на посаді було відхилено.

Як повідомлялося, позов Шокіна значився на сайті Верховного Суду в переліку справ, призначених до розгляду Касаційним адміністративним судом. У своєму позові до п'ятого президента України Петра Порошенка та Верховної Ради заявник просить "про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами". Суть позову, як зазначено в анонсі призначених до розгляду справ, - "про визнання незаконним і скасування рішення".

Шокін обіймав посаду генпрокурора України з 10 лютого 2015 року до 3 квітня 2016 року. Після цього він в адміністративному порядку оскаржував звільнення з посади генерального прокурора, але суд відхилив розгляд позову.

Останнім часом у ЗМІ ім'я Шокіна згадується в контексті історії із закриттям справи компанії Burisma ("Бурісма"), в якій фігурував син екс-віце-президента США Джо Байдена Гантер, котрий свого часу обіймав посаду в раді директорів української газової компанії. Ідеться про те, що Шокіна нібито звільнили з посади генерального прокурора України через принципову позицію в цьому питанні й небажання припиняти розслідування.

У розшифровці телефонної розмови президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського від 25 липня 2019 року, ймовірно, також згадується Шокін. Трамп говорить про прокурора, який активно розслідував справу "Бурісми", не називаючи його імені, і висловлює жаль через те, що генпрокурора звільнили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА