12:35 24.10.2019

Покращення у міжнародному іміджі України бачить кожен п'ятий опитаний українець

2 хв читати
Покращення у міжнародному іміджі України бачить кожен п'ятий опитаний українець

Українці помітили поліпшення у міжнародному іміджі країни та у стосунках із Заходом, про що свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з даними соцдослідження, у міжнародному іміджі України поліпшення побачив 21% респондентів, у відносинах країни із Заходом - 19%.

У можливостях знайти роботу позитивні зміни фіксують 18%, у боротьбі з корупцією - 17%. У політичній стабільності поліпшення побачили 14%. У вирішенні питання війни на Донбасі - 13%.

Водночас у низці сфер респонденти швидше відзначали погіршення. Скоріше негативно оцінили зміни якості медичного обслуговування (45% - відзначили погіршення, 12% - поліпшення, 30% - відсутність змін), безпеки на дорогах (46% - погіршення, 12% - поліпшення, 34% - відсутність змін), тарифів на комунальні послуги (52% - погіршення, 8% - поліпшення, 3% - відсутність змін), цін на основні товари і послуги (73% - погіршення, 18% - відсутність змін і 3% - поліпшення).

71% зазначили, що Україні найбільше не вистачає миру. 43% вважають, що Україні потрібен порядок, 40% - стабільність, 37% - єдність, 36% - достаток, по 30% - розвиток і справедливість, 8% - впливовість у світі.

Найбільшою загрозою для України респонденти вважають масовий виїзд українців за кордон (56%). Близько 45% загрозами вважають економічний занепад і зубожіння населення. Від 30% до 40% вважають загрозами погіршення здоров'я нації, екологічні катастрофи, повномасштабну війну з Росією, зростання злочинності, деградацію та вимирання населення. Від 20% до 30% - розвал країни, девальвацію гривні, безвладдя та масові заворушення. Від 13% до 17% загрозами вважають встановлення диктатури, голод, міжнародну ізоляцію України та тероризм.

Опитування проводилося 19-22 жовтня. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА