17:58 24.10.2019

ДБР викрило схему контрабанди рідкісних монет за участю держінспектора митного поста "Аеропорт Бориспіль"

1 хв читати
ДБР викрило схему контрабанди рідкісних монет за участю держінспектора митного поста "Аеропорт Бориспіль"

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань Києва виявили механізм незаконного переміщення через державний кордон культурних цінностей без належного митного контролю.

Як повідомляє прес-служба ДБР у четвер, схема працювала за участю головного державного інспектора митного поста "Аеропорт Бориспіль" Київської митниці Державної прикордонної служби України.

"Громадяни спільно з працівниками митної служби налагодили механізм незаконного переміщення через митний кордон України предметів, які, можливо, становлять культурну цінність. Мова йде про рідкісні монети з дорогоцінних металів", - зазначено в повідомленні.

Так, 23 жовтня під час слідчих дій у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" у громадянина, який мав здійснити перевезення, виявлено та вилучено 38 рідкісних монет.

Наразі призначено мистецтвознавчу експертизу для встановлення приналежності вилучених об'єктів до культурних цінностей. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці попередньо кваліфікували подію за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА