20:19 24.10.2019

Глави двох комітетів від "Слуги народу" ініціюють звіт в Раді глави АМКУ

2 хв читати
Глави двох комітетів від "Слуги народу" ініціюють звіт в Раді глави АМКУ

Заслухати в Верховній Раді звіт Голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва пропонують глави енергетичного і економічного комітетів парламенту Андрій Герус і Дмитро Наталуха, що входять до пропрезидентської фракції "Слуга народу".

Відповідний проект постанови зареєстрований у Раді в четвер.

Текст його поки відсутній. Головним комітетом вказано економічний, однак окрім нього згадані ще два - бюджетний і антикорупційний.

У середині вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що нинішній глава АМКУ Юрій Терентьєв, призначений на цю посаду в травні 2015 року, поки збереже її. "Щодо антимонопольної політики, ми перезапускаємо Антимонопольний комітет. Уже змінили заступників. Подивимося, як працює глава АМК", - сказав глава держави.

З моменту президентських виборів Зеленський призначив шість з восьми держуповноважених АМКУ, зокрема першим заступником голови комітету - доцента кафедри правового регулювання економіки Криворізького національного економічного університету ім.Гетьмана Ірину Копайгору, а заступником голови - начальника Управління економічного аналізу АМКУ Дарину Чередниченко.

Свої посади держуповноважених АМКУ зберегли Марія Процишен і Ніна Сидоренко, котра є також заступником глави відомства. Вони були призначені на посади трохи пізніше приходу в комітет Терентьєва.

Термін повноважень голови комітету і держуповноважених згідно із законом складає 7 років. "Глава Антимонопольного комітету може бути звільнений з посади у разі вчинення ним злочину та у зв'язку з неможливістю виконання обов'язків за станом здоров'я. Глава АМКУ має право заявити про свою відставку президенту України", - йдеться в законі.

Раніше Герус критикував роботу Терентьєва на посаді антимонопольного відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА