21:41 24.10.2019

ВАКС об'єднав кримінальні провадження у справі про заволодіння коштами "Енергоатома"

2 хв читати
ВАКС об'єднав кримінальні провадження у справі про заволодіння коштами "Енергоатома"

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) об'єднав кримінальні провадження, в яких фігурує колишній народний депутат України Микола Мартиненко.

"Вищий антикорупційний суд об'єднав кримінальні провадження щодо правопорушень, у яких обвинувачується екс-депутат про заподіяння шкоди НАЕК "Енергоатом", з провадженням у справі "СхідГЗК", - повідомляє прес-служба ВАКС на своїй сторінці в Фейсбуці в четвер.

Зазначається, що слухання щодо об'єднаної справи відбудеться 15 листопада о 15:00 у Вищому антикорупційному суді, зал № 5.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням Мартиненка, а також Сергія Переломи, Руслана Журила, Олександра Сорокіна, Володимира Богданця та Валерія Василькова у справі про заволодіння коштами держпідприємств "СхідГЗК" та "Енергоатом".

Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

Мартиненку та Василькову інкримінують заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" під час укладення та виконання контрактів щодо постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS, укладення та виконання контракту між Skoda JS та компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6,4 млн.

Крім того, Мартиненка, Перелому, Журила, Сорокіна і Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у сумі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Спочатку Шевченківський суд хотів використовувати процедуру вирішення питання підсудності: подання до Апеляційного суду, який звертається до Верховного суду, однак 30 вересня Апеляційний суд повернув подання Шевченківського суду назад, зазначивши, щоб він передав справу в Антикорсуд безпосередньо.

Раніше Шевченківський райсуд передав безпосередньо в ВАКС справу спільників Мартиненка - Павла Скаленка і Володимира Святненка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА