07:11 25.10.2019

Холодницький закликав Арахамію привести свідка нібито підкупу членів фінансового комітету Ради в НАБУ і САП, а не в СБУ

3 хв читати
Холодницький закликав Арахамію привести свідка нібито підкупу членів фінансового комітету Ради в НАБУ і САП, а не в СБУ

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький закликав главу фракції "Слуга народу" Давида Арахамію привести свідка, котрий нібито володіє інформацією про підкуп членів парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, в НАБУ і САП, а не в Службу безпеки України .

В ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" в четвер увечері Холодницький запитав Арахамію про те, в який правоохоронний орган він водив цього свідка і отримав відповідь, що це Служба безпеки України, і що глава СБУ Іван Баканов "приймав особисто з двома свідками".

"Ви знаєте, що справа в САП і в НАБУ? Орган слідства - НАБУ, процесуальне керівництво у САП. Пан Баканов не є частиною сторони обвинувачення, він цю справу не розслідує і не здійснює ніяких оперативних дій у цьому провадженні. Тому я наполегливо прошу вас, ми домовимося про час, щоб не було ЗМІ під прокуратурою або НАБУ, все-таки завести свідка в компетентний орган, який розслідує це провадження", - сказав після цього Холодницький Арахамії.

Холодницький зазначив, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, підставою для відкриття провадження за фактом отримання можливого хабара депутатами стала інформація, опублікована в ЗМІ. "Кримінальне провадження зараз в НАБУ. До речі, в НАБУ є прекрасний сертифікований поліграф. Тому ми з нетерпінням очікуємо без камер, без публічного обливання брудом кожного з фігурантів, з різних сторін, в НАБУ або САП, на ваш вибір, для надання пояснень, а саме - для допиту", - вказав він.

Керівник САП також розповів, що до нього вже "записалися на прийом кілька народних депутатів, які висловили бажання бути допитаними в даному провадженні", зокрема, Ольга Василевська-Смаглюк зі "Слуги народу", яка сама повідомила про це в соцмережі Facebook.

Раніше в четвер глава фракції "Слуга народу" Арахамія повідомив, що не продемонструє в телеефірі свідка у даній справі, тому що йому заборонили правоохоронні органи.

23 жовтня Арахамія заявив, що 24 жовтня покаже суспільству свідка того, як його однопартійцям пропонували хабар за голосування. "Мене запросили в програму "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" і я приведу туди одного свідка, який дасть свідчення з приводу 30 тис. доларів, щоб вся країна знала, що це таке", - сказав він журналістам в Києві.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара розміром $ 30 тис. діючими народними депутатами.

В рамках розслідування справи повинні перевірити поширену в ЗМІ інформацію про те, що 11 народних депутатів з фракції "Слуга народу", які є членами комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по $ 30 тис. неправомірної вигоди за голосування на засіданні комітету проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості.

Президент України Володимир Зеленський вже заявив, що пройти перевірку на поліграфі повинні всі члени комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

23 жовтня поліграф пройшов заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубинський (фракція "Слуга народу"). 24 жовтня поліграф пройшли член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк (фракція "Слуга народу"), глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і глава підкомітету з організації та оподаткування грального бізнесу комітету Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Олег Марусяк (фракція "Слуга народу").

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА