08:15 25.10.2019

Західні країни закликали Туреччину захищати цивільне населення на північному сході Сирії

2 хв читати
Західні країни закликали Туреччину захищати цивільне населення на північному сході Сирії

Західні країни під час засідання Ради Безпеки закликали Туреччину виконувати свої зобов'язання щодо захисту цивільного населення на північному сході Сирії, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Під час відкритого засідання РБ ООН з питань Сирії помічник генерального секретаря з гуманітарних питань Урсула Мюллер повідомила про посилення гуманітарної ситуації в країні через військову операцію Туреччини.

Застпостпреда Великої Британії при Всесвітній організації Джонатан Аллен "закликав Туреччину, як і всі сторони конфлікту в Сирії, виконувати зобов'язання щодо цивільного населення відповідно до міжнародного гуманітарного права".

"Ми будемо пильно стежити за деталями здійснення домовленостей", - зазначив він.

Спеціальний радник американської місії при ООН Михайло Баркін зазначив, що Туреччина повинна захищати цивільне населення на північному сході Сирії і що США підтримують безпеку і стабільність САР.

Зі свого боку постпред Німеччини при Організації Крістоф Хойзген назвав "тривожними" повідомлення "про удари по цивільному населенню" в ході турецької операції.

"Винні повинні постати перед судом. І, може статися, наш турецький друг розповість про те, що збирається Туреччина в зв'язку з цим робити", - заявив він.

Турецький колега Ферідун Синирліоглу на це відповів, що "операція проводилася при повному дотриманні міжнародного гуманітарного права".

"Операція була націлена виключно на терористів, їх притулки, зброю і транспортні засоби. Ми вжили всіх необхідних заходів для того, щоб не допустити збитків для цивільних осіб і цивільної інфраструктури".

За словами Мюллера, Управління Верховного комісара ООН з прав людини в ході військової операції Туреччини на північному сході Сирії "отримало тривожну інформацію про загибель людей і збитки виключно важливої цивільної інфраструктури".

"Бойові дії призвели до серйозних пересувань населення. За останні два тижні приблизно 180 тисяч осіб, серед них приблизно 80 тисяч дітей, змушені були тікати на південь", - повідомила представник ООН.

Вона додала, що "більше 10 тисяч людей змушені були тікати до Іраку з моменту початку військової операції".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА