14:00 25.10.2019

У Києві стартував опалювальний сезон

2 хв читати
У Києві стартував опалювальний сезон

Із п'ятниці, 25 жовтня, в Києві розпочинається опалювальний сезон уже для всіх будівель, зокрема житлового сектора, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв і додав, що для повного запуску теплопостачання необхідно близько десяти днів, враховуючи розгалужену систему теплопостачання.

"Розпорядження КМДА про старт опалювального сезону опубліковано сьогодні.

Петро Пантелеєв нагадав, що 30 вересня розпочали опалювальний сезон для закладів соціальної сфери (школи, садки, лікарні).

"Сьогодні підключення таких закладів відбувається згідно з їхніми заявками. Загалом 90% шкіл і дитсадків уже підключено", - повідомив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, цього року запуск тепла відбувається пізніше, ніж відбувався останні десять років.

"Погода дала нам можливість заощадити та зробити більше ремонтних робіт. Кияни заощадили 130 млн грн за той період, якщо порівнювати із запуском опалювального періоду з 15 жовтня. Сьогодні ще плюсова температура, і вдень буде +16, але система теплопостачання Києва - велика, комплексна і досить інертна, адже це 2,7 тис. км теплових мереж, 200 котелень, дві великі ТЕЦ. Враховуючи це, ми починаємо розгортання системи теплопостачання вже сьогодні, щоб у період справжніх холодів кияни мали в будинках тепло. На підключення загалом необхідно буде близько десяти календарних днів. Звісно, для тепловиків вихідних не буде, адже всі працюватимуть в штатному режимі", - сказав представник КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА