19:17 25.10.2019

Міністр оборони Загороднюк: Ми перезапускаємо формат співпраці з НАТО

2 хв читати
Міністр оборони Загороднюк: Ми перезапускаємо формат співпраці з НАТО

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявляє про перезапуск формату співпраці з НАТО з метою практичного впровадження стандартів Альянсу в найближчій перспективі.

Про це він сказав у п'ятницю в Брюсселі українським журналістам після завершення участі у зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО з партнерами з операції в Афганістані.

"Під час цього візиту наша мета була визначити наші позиції щодо майбутнього вступу в НАТО, стосовно нашої євроатлантичної інтеграції, і якими мають бути подальші кроки в цьому напрямі в найближчому майбутньому. Ми перезапускаємо формат роботи з НАТО, робимо його націленим на практичні результати - питання буде не в підписанні документів, а конкретній імплементації стандартів у конкретній перспективі", - повідомив Загороднюк.

Міністр стверджує, що українську сторону "цікавлять конкретні результати". "Ми домовилися з генсеком і його замом про дорожню карту з конкретними результатами, тимчасовими рамками, статусом виконання. Буде одна команда - з боку НАТО і Міністерства оборони, яка відслідковуватиме виконання роботи", - пояснив він.

Загороднюк деталізував, що це "буде план, після виконання якого можна буде сказати, що Збройні сили перейшли на стандарти НАТО". "Від НАТО нам потрібна практична підтримка, методологіями, радниками. Група, яка опікуватиметься перевіркою виконання цих планів, щодо їх виконання підбиватиме підсумки. Отже, ми отримаємо дорожню карту, за якою просуватимемося і звітуватимемо", - додав міністр.

При цьому Загороднюк констатував, що в цьому стосунку українська сторона знайшла "повну підтримку союзників". "Нам сказали, що ми потрапляємо в стратегію, яку НАТО планує розробляти для всіх своїх партнерів", - зазначив він.

За словами керівника оборонного відомства, безпосередньо сам Альянс для партнерів "упровадив новий формат: одна країна - один план". "Тобто, всі ініціативи будуть під одним керівництвом, що дасть можливість чітко відслідковувати результати за кожною програмою, визначати необхідні для нас проекти, які повинні бути впроваджені й мати конкретну групу людей, яка відповідатиме за просування цих планів. Нам потрібна співпраця, яке приведе до конкретних кроків уже в найближчій перспективі. Ми просуватимемося вперед крок за кроком, і ці кроки мають бути чіткими і практичними", - підкреслив міністр.

У зв'язку з цим міністр окреслив пріоритети такої співпраці з метою переходу на стандарти НАТО. "Ми змінюватимемо військові статути. Наразі йде трансформація у сфері управління Збройними силами, ми змінюємо організаційну структуру Генерального штабу, змінюємо структуру управління Збройними силами. Вони адаптуються у формат, сумісний із форматом НАТО. Ми очікуємо перших результатів наприкінці цього року - початку наступного", - впевнений глава оборонного відомства.

Іншими пріоритетами він назвав впровадження стандартів НАТО в системі управління військової кар'єрою, управління персоналом, освіту, підготовку, систему сержантсько-старшинський складу, професійну освіту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА