19:23 25.10.2019

Україна цікава НАТО своїм досвідом війни з РФ

2 хв читати
Україна цікава НАТО своїм досвідом війни з РФ

Міністр оборони України Андрій Загороднюк стверджує, що у відносинах з НАТО Україна перейшла від отримання допомоги від альянсу до обміну досвідом з союзниками.

"У НАТО нас бачать партнером. У нас є підтримка, і якщо раніше це було отримання допомоги, то зараз це обмін досвідом. У нас є досвід, який ми отримали трагічним шляхом - це п'ять років війни з Росією. В жодної з цих країн такого досвіду немає, і ми сподіваємося, що і не буде. Вони розуміють, що ми можемо дати їм не менше, ніж вони нам", - сказав Загороднюк у п'ятницю в Брюсселі українським журналістам після закінчення участі у зустрічі міністрів оборони альянсу з партнерами по операції в Афганістані.

За словами міністра, в ході дводенного візиту в Брюссель у нього відбулася низка зустрічей. "Це був інтенсивний візит: відбулася низка зустрічей: з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, його заступником, низка двосторонніх зустрічей з представниками США, Канади, Великої Британії, Польщі, Литви, Швеції, Франції, Італії та Грузії. Всі країни висловили підтримку Україні і чітке розуміння триваючої російської агресії. Ми також дали чіткі сигнали нашого абсолютного пріоритету захищати наші національні інтереси, і нас в цьому підтримує альянс", - розповів він.

Загороднюк зазначив, що в ході кожної зустрічі йшлося і про "питання війни з Росією, боротьби з агресією" стосовно того, що "це не питання України і Росії - це питання стабільності всього континенту". "Це розглядається з геополітичної точки зору, як питання стабільності регіону і світу. Вони розуміють, що наш успіх - це успіх всього цивілізованого світу", - підкреслив міністр.

Крім того, за словами глави відомства, також відбулася зустріч з представниками Європейського оборонного агентства, з яким починається низка проектів. "Ми пройшлися по списку, які саме проекти ми можемо почати", - додав Загороднюк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА