15:39 26.10.2019

Заступник мера Дніпра, підозрюваний у привласненні коштів на ремонт Нового мосту, заарештований з правом застави - прокуратура

2 хв читати
Заступник мера Дніпра, підозрюваний у привласненні коштів на ремонт Нового мосту, заарештований з правом застави - прокуратура

Заступника міського голови - директора Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради за рішенням суду взято під варту з альтернативою внесення застави в 600 тис. грн у зв'язку з підозрою у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт Нового моста в м. Дніпрі.

Як повідомила в суботу прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, заступник мера раніше був оголошений в розшук. На підставі ухвали слідчого судді Дзержинського районного суду м. Кривий Ріг його затримали.

За версією слідства, цього чиновника разом з іншими посадовими особами міської ради та підприємства-підрядника підозрюють у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів під час здійснення ремонту Нового мосту в Дніпрі (ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 КК України).

За клопотанням прокуратури Дніпропетровської області заступнику мера обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 600 тис. грн.

Прізвище чиновника в повідомленні не називається. На сайті міськради директором цього департаменту вказаний Михайло Лисенко.

Як повідомлялося, в середині вересня правоохоронці оголосили в розшук посадових осіб міської ради Дніпра, підозрюваних у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту Нового (Центрального) мосту, інших фігурантів кримінального провадження було взято під варту.

Центральний або новий міст (автодорожній міст №2) з'єднує правий і лівий берег м. Дніпра. Відкрився в 1966 році. Його капітальний ремонт було розпочато у 2017 році.

12 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський і міський голова Дніпра Борис Філатов домовилися, що мер подасть у відставку, якщо Центральний міст не буде відремонтовано до 14 вересня. 7 вересня Філатов повідомив, що міст відкрито після капітального ремонту, рух по ньому розпочато в обидві сторони.

13 вересня відбулися обшуки в приміщеннях Дніпровської міськради і ТОВ "Підприємство Маст-буд", що здійснював ремонт моста. Як повідомила тоді прес-служба облпрокуратури, встановлено коло підозрюваних: заступник мера, два начальники управлінь міськради, особа, яка здійснює технічний нагляд, а також засновник, директор і начальник дільниці підприємства-підрядника. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 ККУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА